Almanca Konuşma Kulüpleri Faydalı mı? Anlıyorum ama Konuşamıyorum Sorunsalı

Ülkemizde yabancı dil eğitimi veren kurumların başlıca sorunlarından biri gramer ağırlıklı eğitim veriyor olmaları. Yeni öğrencilerimizden sıklıkla duyduğumuz ‘anlıyorum ama konuşamıyorum’ veya ‘dil bilgim yeterli ancak cümle kuramıyorum’ şikâyetlerinin temelinde bu gramer odaklı ve tek yönlü eğitim yatıyor.

Hâlbuki bir dili yetkin bir şekilde öğrenebilmek, sağlam bir gramer alt yapısının üzerine okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini inşa etmekle mümkün. Dört dil becerisi odaklı eğitimi etkili bir şekilde verebilmek ise ancak buna uygun ders atmosferi, kaliteli ve çok çeşitli ders kaynakları ve profesyonel bir eğitmenle mümkün.

Hedefim Almanca Dil Kursu’nda öğrenciler; maksimum 4 – 8 kişilik sınıflarda sahip olunması gereken gramer bilgisi temeliyle birlikte okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini eşit bir şekilde geliştirme imkânı buluyorlar.

‘Sprechen’ yani konuşma becerisi ise öğrencilerin en fazla pratik yapmalarını gerektiren ve maruz kalmaları gereken temel dil becerisi olarak ön plana çıkıyor. Peki, Almanca öğrenen hemen hemen herkesin temel sorununa çözüm bulmak ne kadar ve nasıl mümkün?

Almanca Konuşma Kulübü Nedir?

Dil seviyeleri birbirine çok yakın, az sayıdaki öğrencinin bir araya gelerek yetkin bir eğitmen eşliğinde sohbet etme fırsatı buldukları eğitim ortamıdır.

Almanca eğitimi alınmasına rağmen Almancayı ‘akıcı’ konuşamamak bu dile yeterince maruz kalınmaması ve yeterince konuşma pratiği yapılacak imkânın bulunmaması olarak açıklanabilir. Tıpkı Alman bir atasözünün dediği gibi;

“Übung macht den Meister.”

“Alıştırma yapmak insanı ustalaştırır.” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bu atasözü tek başına bir şeyi başarmanın ‘o’ şeyi yapmak olduğunun altını çiziyor.

Almancayı Konuşarak Öğrenin

Almanca konuşma derslerimizin içeriğini, gramer olarak belli bir seviyede olan ancak günlük hayatında bu bilgisini pratiğe dökmekte güçlük yaşayan öğrenciler için planladık. Ders içeriklerimizi ise sürekli tekrarlanan sıkıcı ders konularını dışarıda bırakıp öğrencilerimizin hem eğlenebileceği hem de sınavlara yönelik temalara yönelik hazırladık.

‘Sınava Yönelik Temalar’ kast edileni açıklamak bu aşamada katılımcılarımız için oldukça önemli. Goethe, Telc, ÖSD ve DSD gibi dört dil becerisini ölçümleyen uluslararası geçerliliği olan Almanca sınavlarının ‘konuşma’ bölümleri günlük hayattan kopuk veya özel ilgi alanlarına yönelik bir jargona ihtiyaç duyacağınız temalar içermemektedir.

Aşağıda Goethe-Zertifikat A1 – A2 – B1 ve B2 ‘Sprechen’ sınav soruları örneklerinde görüldüğü gibi; konuşma bölümleri günlük hayatta çoğunlukla karşınıza çıkacak konu ve temaları içeriyor. Dolayısıyla Almancayı sınavına girmeyi hedeflediğiniz seviyede konuşabiliyorsanız; geriye sınava yönelik birkaç özenli çalışma yapmak kalıyor!

Çevrimiçi Almanca Kursu: Online Almanca Kursu ile Almanca Öğrenin

Çevrimiçi Almanca Kursu: Online Almanca Kursu ile Almanca Öğrenin

Günümüzde dil öğrenme süreçleri, teknolojinin gelişmesiyle birlikte köklü bir değişim geçirdi. Geleneksel sınıf ortamında dil öğrenmenin yanı sıra çevrimiçi dil kursları da oldukça popüler hale geldi. Özellikle Almanca gibi dünya genelinde yaygın ve prestijli bir...

Genel Almanca Dil Kursu ve Sıkça Sorulan Sorular

Genel Almanca Dil Kursu ve Sıkça Sorulan Sorular

Almanca, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından konuşulan ve Avrupa’nın önemli dillerinden biri olan bir iletişim aracıdır. Özellikle iş, eğitim ve kültürel bağlamlarda Almanca bilmek büyük avantajlar sunar. Bu nedenle, birçok kişi Almanca dil kurslarına...